Ostrov her - Společenské deskové hry a Funko
Vyhraj kočky k Nemesis - Soutěž.
 Bezpečné platby online
GoPayVisa
MasterCardMaestro
 Dopravu zajišťuje
PPLZásilkovna.czČeská poštaPřátelský e-shop
 Novinky
Old Dawg - Zoo vadisOld Dawg - Zoo vadis

Politikaření a intriky v říši zvířat. Co kdyby zoo řídila zvířata samotná? Hra od Riener Knizia pro 3 – 7 hráčů obsahuje 7 zvířecích druhů s unikátními schopnostmi a hru přináší nové české vydavatelství Old Dawg. Zobrazit více...


MindOK - Na křídlech drakůMindOK - Na křídlech draků

Hra pro zkušenější hráče využívající některé principy celosvětového hitu NA KŘÍDLECH, ale přinášející nové a další zajímavé nápady. Zobrazit více...


MindOK - Krajiny Kaskádie (rozšíření)MindOK - Krajiny Kaskádie (rozšíření)

Rozšíření hry Krajiny Kaskádie přináší nové destičky prostředí, více možností umísťování žetonů a nové způsoby bodování! Zobrazit více...

  • Jmenovka Instagram Ostrovher
    InstagramNaskenujte QR jmenovku a sledujte ostrovher na Instagramu.

Schweinerei (Prasátka) - párty edice

Schweinerei (Prasátka) - párty edice
(obrázky jsou ilustračního charakteru)
ID produktu
1002798
Výrobce
Winning Moves
Doporučený minimální věk
8
Minimální počet hráčů
2
Jazyková verze 
česká pravidla
399,- KčCena s DPH
nedostupné
(recyklační poplatek je započítán v ceně)    

Historie hry:
Kdysi dávno se tato tradiční starodávná hra hrávala s živými vepříky. Vepříkovští venkované házeli živé vepře do vzduchu a získávali body podle polohy, ve které tito dopadli na zem. Dvě k těmto účelům nejvíce používané prasátka už však jejich nadmíru bolestivá role v této hře přestala bavit. A tak došli jednoho dne Fritz a Wolfi na myšlenku nahradit živá prasátka umělými. Mnoho probdělých nocí pracovali úpěnlivě oba čuníci na svých dřevěných napodobeninách. Nakonec už stačilo jen vyrýt do plotu místního vepřína bodovací tabulka a hra byla světě!
Ihned po svém uvedení se začala hra těšit mezi obyvateli vsi Vepříkov velké oblibě. Fritz a Wolfi byli doslova zavaleni nabídkami na výrobu dalších a dalších exemplářů. Postupem času si získali obdiv i úctu v širokém okolí a stali se z nich bohatí vepříci. Všichni však velmi rychle zapomněli na staré těžké časy, kdy vzduchem létala živá prasátka, a prasečí kliniky měly permanentní pohotovost. Doufáme, že se vám bude hra od Fritziho a Wolfiho líbit, a především že nezapomenete, čím vším si musel celý prasečí rod kvůli této hře projít.


Každý hráč hází vždy oběma prasátky a snaží se získat co nejvíce bodů. Kdo jako první dosáhne 100 bodů, stává se vítězem. Hra je také známá pod názvy Pass the Pigs, Schweinerei či Prasátka.

Hráč vezme obě prasátka a hodí je na stůl. Podle polohy, do které se prasátka dostala, se určí počet bodů, které hráč za tento hod získá.
Čím je poloha obtížnější, tím více bodů za ni hráč získá.
Potom co jsou zjištěny body, se hráč musí rozhodnout, zda hodlá své kolo ukončit, nebo pokračovat dál v házení prasátek a pokračovat ve hře a získat tak více bodů v jednom kole. Kdo bude pokračovat v házení, může získat více bodů, nebo také všechny ztratit.

Párty edice obsahuje 8 prasátek v praktickém cestovním pouzdře.

Obsah:
8 figurek prasátek (4 x 2 barvy:černá, hnědá, bílá a růžová)
kartičky s pozicemi a jejich bodovou hodnotou
cestovní pouzdro
česká pravidla

 
(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)