Ostrov her - Společenské deskové hry a Funko
Na křídlech draků
 Bezpečné platby online
GoPayVisa
MasterCardMaestro
 Dopravu zajišťuje
PPLZásilkovna.czČeská poštaPřátelský e-shop
 Novinky
Velkovšechno (REXhry)Velkovšechno (REXhry)

Chytrá kooperativní karetní hra Velkoměsto o stavění města dostává nové samostatné herní varianty: Velkostatek a Velkopark a celé to spojuje rozšíření Velkovšechno. K Velkoměstu je nyní dostupné i malé rozšíření Doprava. Zobrazit více...


ShogiShogi

Na prodejně máme opět skladem japonskou logickou hru pro dva hráče s názvem Shogi. Shogi jsou takovou komplexnější a zábavnější variantou šachu. Navíc tato verze Shogi odstraňuje potřebu znalosti japonského značení. Zobrazit více...


Albi (novinky)Albi (novinky)

Výroční limitované edice velice populárních karetních her Sabotér a 6 bere! Zobrazit více...

  • Jmenovka Instagram Ostrovher
    InstagramNaskenujte QR jmenovku a sledujte ostrovher na Instagramu.

K2 - Broad Peak

K2 - Broad Peak
(obrázky jsou ilustračního charakteru)
ID produktu
1008842
Výrobce
Rebel
Doporučený minimální věk
8
Minimální počet hráčů
1
Maximální počet hráčů
5
Herní doba (min.)
60
Jazyková verze 
anglická
499,- KčCena s DPH
nedostupné
(recyklační poplatek je započítán v ceně)    


Rozšíření pro hru K2 přináší do hry dvanáctou nejvyšší horu světa Broad Peak, která pro vás bude další výzvou. Podaří se vám zdolat vrchol i tentokrát a vrátit se zpět do bezpečí?

K2 je ojedinělá desková hra věnovaná tematice horolezectví. Zakuste veškeré nástrahy vysokohorského prostředí a stejně jako v reálném životě horolezců i zde není nejdůležitější zdolat co nejrychleji vrchol, ale naplánovat si výstup tak, abyste se i vrátili zpět do bezpečí.

Ve hře K2 má každý hráč dvojici horolezců, kteří soupeří s jinými týmy ve snaze dosáhnout vrcholu hory a přežít až do konce expedice.
Důležitými prvky hry jsou proto výběr vhodné cesty k vrcholu, blokování jiných hráčů, optimální rozmístění stanů a sledování počasí, jež výrazným způsobem ovlivňuje obtížnost výstupu.

Hráči pohybují horolezci po hrací ploše pomocí karet, které v jednotlivých fázích hry zahrávají. Čím výše se daný horolezec
dostane, tím více vítězných bodů získá na konci hry.

S rostoucí nadmořskou výškou je však třeba dávat pozor na úroveň aklimatizace. Poklesne-li pod hodnotu 1, vyčerpaný horolezec
zemře a hráč nedostane vítězné body, jež tento horolezec získal.

Rozšíření Broad Peak nabízí dvě velmi odlišné výzvy, které jsou založeny na historickém úspěchu polských horolezců na Broad Peak v roce 1984. Obě mají své vlastní hrací desky a několik změn v pravidlech, které jim dávají ojedinělí herní zážitek.

První je "Race to the top", který je velmi rychlý a vzrušující. Tento výstup je kratší o tři dny, v balíčku nejsou použity žádné stany a mnohem méně aklimatizačních karet. Také je zde méně místa k lezení, takže výstup je mnohem napínavější a rychlejší než výstup v základní hře K2.

Druhý je "Traverse Broad Peaks", který je strategičtější a výstup je delší než v základní hře K2. Hrací deska zobrazuje tři vrcholky Broad Peak a horolezci získávají vítězné body za každý ze tří vrcholků, které musí postupně projít. Celý výstup je velice obtížný a zvlášť proto, že horolezci mají s sebou pouze jeden stan.

Rozšíření K2 - Broad Peak není samostatně hratelné a ke hře je nutné také použít záklaní hru K2.

Obsah:
 

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)