Ostrov her - Společenské deskové hry a Funko
Na křídlech draků
Vyhraj kočky k Nemesis - Soutěž.
 Bezpečné platby online
GoPayVisa
MasterCardMaestro
 Dopravu zajišťuje
PPLZásilkovna.czČeská poštaPřátelský e-shop
 Novinky
MindOK - Krajiny Kaskádie (rozšíření)MindOK - Krajiny Kaskádie (rozšíření)

Rozšíření hry Krajiny Kaskádie přináší nové destičky prostředí, více možností umísťování žetonů a nové způsoby bodování! Zobrazit více...


Blackfire (novinky)Blackfire (novinky)

HEAT: Hustý déšť (rozšíření) * Kapitán Flip + promo rozšíření do rozebrání zásob Zobrazit více...


TTGames (novinky)TTGames (novinky)

ArcheOlogic * ECOS: První kontinent * Zahradní říše + promo karta Školka Zobrazit více...

  • Jmenovka Instagram Ostrovher
    InstagramNaskenujte QR jmenovku a sledujte ostrovher na Instagramu.
V pátek 29. 3. 2024 bude kamenná prodejna otevřena od 10 h do 18 h.
V pondělí 1. 4. 2024 bude kamenná prodejna uzavřena.
Děkujeme za pochopení.

Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky

Záhadné hlavolamy pro chytré hlavičky
(obrázky jsou ilustračního charakteru)
ID produktu
1009643
Jazyková verze 
česká
Autor
Jindra Hojer
Počet stran
144
Rok vydání
2019
Vazba
kroužková
229,- KčCena s DPH
skladem
(recyklační poplatek je započítán v ceně)    


Knížka, kterou ve svých 94 letech napsal Jindra Hojer, jehož jméno určitě znáte díky postavičce z Foglarova komiksového seriálu Rychlé šípy a který byl jejím reálným předobrazem, je plná logických a matematických úloh a má za cíl zábavnou formou naučit čtenáře logicky myslet.

Každý rok se před létem opakuje ta samá zpráva o tom, jak byla matematika opět nejméně úspěšným maturitním předmětem. Ve své podstatě je matematika krásná věda a když se k ní přistupuje logicky, nemůže nikomu dělat větší problémy.

Knížka je plná logických a matematických hlavolamů a díky názorným postupům naučí čtenáře zábavnou formou logicky myslet. Čtenářem mohou být děti i dospělí. Jak uvádí maďarsko-americký matematik George Pólya, i řešení matematických a logických problémů je umění praktické, kterému se učíme stejně tak jako například plavat, lyžovat a nebo chodit - tím že danou činnost vykonáváme a zkoušíme. Námitka, že na výuku logického myšlení je dostatek času až v pozdějším věku neobstojí. Stejně bychom mohli scestně tvrdit, že na učení se chodit, plavat atd. je dost času v pozdějším věku. Ale s jejich učením se začíná prakticky po narození. Začněme tedy s učením se logickému uvažování včas! Mezi logikou a matematikou platí, že jedna bez druhé nemůže být. Každá kapitola obsahuje popis a návod, jak hlavolam řešit, dále cvičný příklad s řešením a řadu cvičných příkladů. Nedílnou součástí je i česko-matematický slovník. Knížkou budu provázet Jindra Hojer v kreslené podobě a radit vám, jak které úlohy efektivně řešit.

Závěr knihy je věnován samotnému Jindru Hojerovi, který v několika etapách představí významné okamžiky svého života – jak ty veselé, tak i méně veselé až smutné.

 

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)