Ostrov her - Společenské deskové hry a Funko
Vyhraj kočky k Nemesis - Soutěž.
 Bezpečné platby online
GoPayVisa
MasterCardMaestro
 Dopravu zajišťuje
PPLZásilkovna.czČeská poštaPřátelský e-shop
 Novinky
Old Dawg - Zoo vadisOld Dawg - Zoo vadis

Politikaření a intriky v říši zvířat. Co kdyby zoo řídila zvířata samotná? Hra od Riener Knizia pro 3 – 7 hráčů obsahuje 7 zvířecích druhů s unikátními schopnostmi a hru přináší nové české vydavatelství Old Dawg. Zobrazit více...


MindOK - Na křídlech drakůMindOK - Na křídlech draků

Hra pro zkušenější hráče využívající některé principy celosvětového hitu NA KŘÍDLECH, ale přinášející nové a další zajímavé nápady. Zobrazit více...


MindOK - Krajiny Kaskádie (rozšíření)MindOK - Krajiny Kaskádie (rozšíření)

Rozšíření hry Krajiny Kaskádie přináší nové destičky prostředí, více možností umísťování žetonů a nové způsoby bodování! Zobrazit více...

  • Jmenovka Instagram Ostrovher
    InstagramNaskenujte QR jmenovku a sledujte ostrovher na Instagramu.

Baobab

Baobab
(obrázky jsou ilustračního charakteru)
ID produktu
1001282
Výrobce
Piatnik
Doporučený minimální věk
6
Minimální počet hráčů
2
Maximální počet hráčů
4
Herní doba (min.)
20
Jazyková verze 
česká
269,- KčCena s DPH
nedostupné
(recyklační poplatek je započítán v ceně)    


Trénuje zručnost!

Princip hry:
Hráči se snaží umístit své karty na baobab tak, aby žádná z nich ze stromu nespadla. Způsob umístění každé karty je jiný – podle toho, zda jde o větve, květy nebo zvířata. Například karta „had“ se umístí tak, že se vsune mezi dvě jiné karty a navíc musí jeden její roh přesahovat z koruny stromu, jako by se „vplazila“ na strom a čouhal jí hadí ocas. Vyhrává ten, komu zůstalo v ruce nejméně karet.

Sestavení stromu: nejprve se do sebe křížem zasunou díly kmenu a poté se nasadí kruhová koruna. Strom se připraví doprostřed stolu. Všechny karty se řádně promíchají a v rovnoměrném počtu se rozdělí mezi hráče.

Hráč, který je na řadě, sejme nejprve 3 karty ze svého balíčku.

Poté umístí 1, 2 nebo 3 karty, které drží v ruce, v libovolném pořadí na baobab. Karty se umisťují tak, aby se udržely na stromě a zároveň nikoli přímo na sebe, ale ledabyle i vedle sebe. Hromádka se rozrůstá do šířky a tvoří tak strom baobab.

Karty se na baobab umisťují obrázkem nahoru dle následujících pravidel:

  • Větve: karta se jednoduše položí na baobab.
  • Květy: baobab kvete na vnější straně své mohutné koruny: kartu je tedy nutné položit tak, že jedním rohem bude přesahovat korunu stromu.
  • Opice: opice skáčou z větve na větev: karta se pokládá tak, že dvěma rohy přesahuje korunu stromu.
  • Pták: ptáci létají: karta se hodí na strom jako frisbee.
  • Netopýr: netopýři létají v noci: hráč zavře oči, poslepu zvedne ruku do výšky ramen a kartu položí na baobab.
  • Vosy: vosy dávají žihadlo, pokud jsou vyrušeny: karta se jednoduše položí na strom, ale další karta, která se pokládá přímo na vosy, nesmí být se žádným zvířetem, musí být buď „květy“ nebo „větve“.
  • Leopard: leopardi skáčou: kartu je tedy nutné nechat spadnou z výšky cca 10 cm.
  • Had: hadi se plazí malými skulinami: karta se vsune mezi dvě jiné karty a navíc musí jeden její roh přesahovat z koruny stromu.
  • Chameleon: chameleoni se umí přizpůsobit svému okolí: karta se na strom umístí stejným způsobem jako karta předešlá. Pokud kartě s chameleonem předcházely karty „květy“ a „větve“, může být tato položena i na kartu s vosami, která již na baobabu leží z předešlých kol.

Pokud ze stromu spadne jedna nebo více karet, hráč si je vezme k sobě. Spadlé karty platí jako trestné a musí být pečlivě odděleny od balíčku, ze kterého jsou snímány nové karty. Tah hráče je nyní u konce.

Poté je na řadě další hráč a sejme 3 nové karty ze svého balíčku. K vyhodnocení hry dojde, jakmile jeden z hráčů umístí na baobab všechny karty ze svého původního balíčku.

Každý si spočítá své trestné karty a vyjma hráče, kterému se podařilo hru uzavřít, si hráči připočítají ty karty, které jim zbyly v původním balíčku a ty, které drží v ruce.

Kdo má nejnižší počet karet, vyhrál.

Obsah:
110 karet
1 strom baobab skládající se ze 3 částí
1 pravidla hry

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)