Ostrov her - Společenské deskové hry a Funko
Na křídlech draků
Vyhraj kočky k Nemesis - Soutěž.
 Bezpečné platby online
GoPayVisa
MasterCardMaestro
 Dopravu zajišťuje
PPLZásilkovna.czČeská poštaPřátelský e-shop
 Novinky
MindOK - Krajiny Kaskádie (rozšíření)MindOK - Krajiny Kaskádie (rozšíření)

Rozšíření hry Krajiny Kaskádie přináší nové destičky prostředí, více možností umísťování žetonů a nové způsoby bodování! Zobrazit více...


Blackfire (novinky)Blackfire (novinky)

HEAT: Hustý déšť (rozšíření) * Kapitán Flip + promo rozšíření do rozebrání zásob Zobrazit více...


TTGames (novinky)TTGames (novinky)

ArcheOlogic * ECOS: První kontinent * Zahradní říše + promo karta Školka Zobrazit více...

  • Jmenovka Instagram Ostrovher
    InstagramNaskenujte QR jmenovku a sledujte ostrovher na Instagramu.
V pátek 29. 3. 2024 bude kamenná prodejna otevřena od 10 h do 18 h.
V pondělí 1. 4. 2024 bude kamenná prodejna uzavřena.
Děkujeme za pochopení.

Zachraňme svět

Zachraňme svět
  • Zachraňme svět
  • Zachraňme svět
(obrázky jsou ilustračního charakteru)
ID produktu
1000620
Výrobce
Jiras games
Doporučený minimální věk
8
Minimální počet hráčů
2
Maximální počet hráčů
5
Herní doba (min.)
60
Jazyková verze 
česká
399,- KčCena s DPH
nedostupné
(recyklační poplatek je započítán v ceně)    


Krásná strategická hra pro rodinu i přátele o záchraně světa a řešení katastrof, která z daného tématu těží maximum. Je zábavná, interaktivní, rychlá a jednoduchá. Přes svoji jednoduchost však skýtá velké strategické možnosti.

Možná se zdá, že cílem této hry je moralizovat a ukazovat špatné konce naší planety, ale opak je pravdou. Hra spíše zlehčuje tíživost podobných myšlenek a proti obavám staví optimismus a zábavu ze hry samotné. Hráči v rolích záchranných týmů cestují po mapě světa a zažehnávají rodící se hrozby a nebezpečí. K cestování používají karty rozmanitých dopravních prostředků a na různé typy katastrof různé typy jejich řešení. Hru může hrát dvěma způsoby, buď každý sám za sebe, nebo všichni společně bojovat za záchranu světa. V kooperativní verzi hra připomíná známou hru Pandemic.

Ve verzi, kdy hraje každý sám za sebe, se snaží hráči získat co nejvíce bodů zásluh za pomoc s řešením jednotlivých katastrof. Hráči pomocí dopravních karet a karet „řešení“ plánují svému týmu cestu po mapě světa tak, aby přešly co nejvíce žetonů katastrof a tím je mohli odebrat z plánu. Tyto žetony představují vítězné body zásluh. V případě, že některá katastrofa propukne v plné síle, jsou všichni hráči nuceni vrátit vítězné body barvy této katastrofy. Tento fakt občas vede i ke spolupráci mezi hráči, kdy je pro více hráčů výhodné nějakou katastrofu zcela vyřešit, než vracet vítězné body v případě jejího propuknutí.

Hráči taktizují, komunikují, mění karty a plánují své tahy po mapě. Rozhodují i o tom, zda budou na konci svého tahu dobírat karty řešení nebo karty dopravy, či ovlivňují, kde nové katastrofy vzniknou a kam se budou šířit. Hra je ideální pro rodiny, je plná napětí, zvratů a strategických možností ale zároveň má jednoduchá pravidla, dá se hrát velmi intuitivně a hráči si nemohou přímo škodit.

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)